Religió
Societat 18/08/2011

La manifestació contra la visita del Papa acaba amb vuit detinguts i onze ferits

Alguns manifestants han llançat ampolles a la policia, que ha desallotjat els milers de congregats a la Puerta del Sol

Agències
1 min

BarcelonaVuit detinguts i onze ferits és el balanç final de la manifestació contra la visita del Papa que diverses associacions laiques han organitzat al centre de Madrid aquest dimecres.

5.000 manifestants segons la policia i 20.000 segons els organitzadors s'han manifestat pacíficament pel centre de Madrid. Tenien previst només passar per la Puerta del Sol per tornar al punt de sortida, Tirso de Molina, però s'han quedat una bona estona a la plaça madrilenya perquè al seu voltant han aparegut centenars de pelegrins curiosos arribats a Madrid per la Jornada Mundial de la Joventut.

Al final de la marxa, a les deu del vespre, quan la capçalera de la manifestació estava a Tirso de Molina, la policia ha carregat contra alguns manifestants que no volien abandonar la Puerta del Sol i que haurien llançat ampolles als agents. El balanç final ha estat de vuit detinguts i onze ferits lleus, dos d'ells agents.

El manifest llegit al final de la manifestació a Tirso de Molina considera "escandalosa" la contribució del Govern amb "25 milions d'euros" i la d'altres administracions a l'organització de la JMJ, en el que consideren una "desviació de recursos públics per fins privats".

La marxa estava convocada per Europa Laica, Xarxes Cristianes i Associació d'Ateus i Lliurepensadors, entre 150 associacions de grups d'esquerres, ecologistes, sindicalistes, feministes, d'homosexuals i algunes assemblees locals del 15-M.

stats