IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA
Societat 12/09/2011

Portaveu de Somescola.cat: "És l'acte més important dels últims anys en defensa del català"

Amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català', milers de persones han omplert aquest vespre la plaça Sant Jaume de Barcelona en la concentració convocada per Somescola.cat en defensa del model d'immersió lingüística

Maria Ortega
2 min
Manifestació a la plaça Sant Jaume

BarcelonaMilers de persones han omplert aquest vespre la plaça Sant Jaume de Barcelona en la concentració convocada per Somescola.cat en defensa del model d'immersió lingüística. 'Per un país de tots, l'escola en català', aquest és el lema de la pancarta que s'ha estès a la plaça on s'han sentit crits d'independència i s'han pogut veure moltes estelades.

Una mestra, un pare i una nena, que han estat presentats pel periodista Xavier Grasset, han llegit un manifest en defensa de la immersió i la cohesió social. Els concentrats han cantat Els Segadors i han cridat consignes com "A Catalunya, escola en català". Segons el portaveu de Somescola.cat, Miquel Àngel Essomba, les protestes que aquest vespre s'han convocat arreu de Catalunya són "les més importants" dels últims anys en defensa del català

S'han pogut veure representants polítics com la portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya, Anna Simó, que ha assegurat que la immersió "és un model d'èxit". "No podem tirar per terra el treball de tants anys, és un atac a la cohesió social", ha afegit.

No només hi ha manifestacions a Barcelona. Les concentracions s'han convocat arreu de Catalunya amb l’objectiu de refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. Les protestes arriben després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que amenaça el model d'immersió lingüística de l'escola catalana dels últims 30 anys.

A Girona, per exemple, més de 500 persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona. El manifest per reivindicar el català com a llengua vehicular s'ha llegit a tres veus per part d'un alumne, un representant de les AMPA i un professor. El text fa una crida "a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la cultura i la cohesió social de Catalunya.

Mig miler de persones s'han concentrat a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar la interlocutòria del TSJC contra l'actual model d'immersió lingüística a l'escola. A la plaça de Sant Roc de Sabadell s'hi han reunit més de 2.000 persones mentre que a Vic centenars de persones han fet acte de presència a la Plaça Major. Més de 600 ciutadans també han donat suport a la convocatòria a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada i prop d'un miler de persones han defensat el català a l'escola a la plaça Major de Manresa.

stats