SOCIETAT
Societat 22/04/2012

Una manifestació per la llibertat dels detinguts i empresonats del 29-M recorre el centre de Barcelona

Els protestants han demanat l'alliberament sense càrrecs d'Isma, Dani i Javi sota el lema 'Cap retallada a la nostra llibertat'

Acn
2 min

BarcelonaMés d'un miler de persones han demanat la llibertat dels detinguts i empresonats pels incidents del 29 de març passat a Barcelona en una manifestació que ha tingut lloc aquest diumenge a la tarda pel centre de Barcelona. La protesta, convocada pels grups de suport als empresonats des de fa tres setmanes, ha partit de la plaça de Catalunya a les sis de la tarda sota el lema 'Cap retallada a la nostra llibertat'.

Els manifestants han demanat la llibertat sense càrrecs de Javi, Isma i Dani, tots ells en presó preventiva fets de la vaga general. Els dos darrers són estudiants de Física de la Universitat de Barcelona i militants de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP).

La protesta ha partit de la plaça de Catalunya passades les sis de la tarda i ha marxat per la plaça Urquinaona i Via Laietana fins al forat de la Vergonya. Els participants a la mobilització han cantat consignes demanant la llibertat sense càrrecs dels detinguts i empresonats, just tres dies després que els Mossos d'Esquadra detinguessin sis persones més pels aldarulls del 29 de maig.

"Una estratègia política"

El manifest de la manifestació denuncia que l'empresonament "respon a una estratègia política" dels governs català i espanyol "de criminalitzar la resposta social i la jornada de vaga general davant les desorbitades, injustes i innecessàries retallades econòmiques i socials".

En aquest sentit, assegura que "l'exagerada i excepcional mesura de mantenir als tres vaguistes en presó preventiva vol ser un càstig exemplar políticament estratègic per a espantar i no respondre a cap acusació jurídica basada en proves verídiques". Així mateix, remarca que "qui utilitza la força i la violència, tant amb les seves polítiques econòmiques com per a reprimir la resposta social que aquestes generen, és l'Estat i els seus cossos policials".

stats