Societat 27/06/2012

Unes 1.500 persones es manifesten contra la sentència del Suprem a la plaça Sant Jaume

Escola en Català exigeix al Govern que "actuï" en contra de la sentència del TS "aprovant de forma immediata un altre decret"

Efe
2 min

BarcelonaUnes 1.500 persones s'han manifestat aquesta tarda a Barcelona en contra de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que anul·la parcialment un decret de la Generalitat sobre immersió lingüística, i han reclamat al Govern que faci front als tribunals espanyols "no acatant" les seves sentències.

La manifestació s'ha celebrat en la plaça Sant Jaume de Barcelona convocada pel col·lectiu Escola en Català, però també per ERC, Solidaritat (SI), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i l'Assemblea Nacional Catalana constituïda fa alguns mesos.

A l'acte reivindicatiu, que s'ha desenvolupat amb la presència d'una "estelada" (bandera independentista) de mida gegant col·locada al mig de la plaça Sant Jaume, han estat corejades consignes a favor de la independència i també crits com "no acatem" i "no són jutges, són inquisidors".

En el manifest d'Escola en Català llegit al final de l'acte, s'exigeix al Govern que "actuï" en contra de la sentència del TS "aprovant de forma immediata un altre decret" que substitueixi a l'anul·lat parcialment, i que prepari una "reacció contundent" de la societat catalana si el mateix tribunal anul·la en els pròxims mesos totalment o parcial la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aprovada per majoria absoluta al Parlament.

Han participat a l'acte alguns dirigents d'ERC, com el seu portaveu parlamentària, Anna Simó, acompanyada de diversos diputats republicans, així com el secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran, i el diputat de la seva formació Toni Strubell.

La CUP ha desplegat una pancarta i un dels seus portaveus ha reclamat que "no s'acatin" sentències com l'abans esmentada, a més d'"avançar cap a un procés que condueixi a la independència de Catalunya".

Simó (ERC) i Bertran (SI), de la seva banda, han coincidit a valorar molt positivament els resultats de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) coneguts avui i que indiquen que per primera vegada hi ha més d'un 50% de la població catalana favorable a la independència de Catalunya.

stats