Societat 02/10/2011

Antifeixistes i partidaris de PxC es manifesten simultàniament sense incidents a Barcelona

El dispositiu policial desplegat al centre de la ciutat ha impedit que la topada entre els dos grups arribés més enllà dels retrets. Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat

1 min
Plataforma per Catalunya havia programat una manifestació a la plaça Sant Jaume / ACN / Patrícia Mateos

Antifeixistes i partidaris de Plataforma per Catalunya (PxC) han coincidit aquest diumenge al migdia en dues manifestacions pel centre de Barcelona i, tot i que han acabat trobant-se, la topada no ha anat més enllà dels insults i increpacions. El fort dispositiu policial previst ha evitat incidents greus entre els dos grups aquest migdia, segons informa l'ACN.

Dues persones han estat detingudes després de la manifestació antifeixista que s'ha convocat a la plaça Urquinaona com a protesta per la concentració de partidaris de PxC, encapçalats pel seu líder, Josep Anglada, a la plaça Sant Jaume. Les detencions s'han efectuat poc abans de les dues de la tarda pels voltants del carrer Princesa i, segons han informat els Mossos d'Esquadra, se'ls acusa d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

La convocatòria del partit que lidera Josep Anglada ha reunit poc més de 150 manifestants. En el seu discurs, ha centrat les crítiques en les minories musulmanes i llatines i també s'ha referit al moviment d'indignats del 15-M titllant-los de "perroflautes".

Organitzacions i associacions antifeixistes han convocat aquesta tarda una nova protesta a la plaça Sant Jaume.

stats