Societat
Societat 02/10/2011

1.000 persones es manifesten a Barcelona contra la mobilització de Plataforma per Catalunya

La manifestació, en què han participat grups antisistema, anava encapçalada pel lema "Feixisme mai més". Per a les 18 h s'ha convocat una nova mobilització

Efe
1 min

BarcelonaProp de 1.000 persones es manifesten aquest matí contra el feixisme a Barcelona. La concentració convocada pels grups antisistema és la resposta a la manifestació organitzada pel partit Plataforma per Catalunya (PxC), que també té lloc aquest migdia a la ciutat.

La marxa l'encapçala la pancarta "Feixisme mai més" i els manifestants criden consignes contra el líder del partit, Josep Anglada, i lemes com "contra el feixisme, acció directa".

La manifestació ha començat amb retard perquè els concentrats discutien la manera d'apropar-se a Plaça Sant Jaume, on s'ha convocat la manifestació a favor de la llibertat d'expressió impulsada per Plataforma.

Malgrat la intenció inicial de baixar per Via Laietana, i davant del desplegament policial que tallava la via amb més de deu furgonetes, els manifestants han marxat per la Ronda de Sant Pere, cap al carrer Trafalgar i fins arribar al Born. Els Mossos també han tallat el carrer Princesa amb furgonetes i han desplegat prop de mig centenar d'efectius per evitar enfrontaments entre els antisistema i els assistents a la manifestació de PxC.

A les 18 h, associacions, moviments, sindicats i alguns partits han convocat una altra manifestació com a resposta a la mobilització de Plataforma. S'hi llegirà un manifest on qualifiquen d'"alarmant" i "decebedor" que s'hagi cedit un espai emblemàtic com la plaça Sant Jaume "als principals representants avui dia a Catalunya del discurs de l'odi, el racisme i el feixisme".

stats