Societat 19/05/2011

El mapa de les #acampades

La xarxa continua sent el principal canal d'informació de la protesta. Els 'hashtags' van canviant i #notenemosmiedo sembla l'únic que sobreviu però la protesta es manté i s'escampa a més de 60 ciutats de l'Estat i té ressò en altres llocs del món. Un mapa col·laboratiu rep les convocatòries i marca totes les poblacions on algú ha registrat una acampada de protesta

Redacció
2 min
El mapa col·laboratiu presentava aquest aspecte aquest dijous

BarcelonaL'onada de protestes i concentracions a places de l'Estat té el seu testimoni gràfic en el mapa col·laboratiu d'acampades, que amb prou feines té temps per actualitzar-se amb les noves convocatòries que arriben des de punts molt diversos. Als Països Catalans són almenys 12 les ciutats que han muntat la seva acampada. En total, a l'Estat en són més de 60. La protesta, a més, s'ha escampat a l'àmbit internacional i també s'han convocat concentracions davant les ambaixades espanyoles de ciutats com Berlín, Viena o Mèxic D. F., segons la llista que publica el web tomalaplaza.net.

Els diversos hashtags que han servit per organitzar la protesta han anat passant: #nonosvamos, #yeswecamp, #acampadabcn i #acamapadasol ja no són entre els més comentats. Sí que hi són, en canvi, #notenemosmiedo i #instalandodemocracia. A més, #italianrevolution recull el ressò de l'onada de protestes al país transalpí. La xarxa continua sent el principal canal d'informació i mobilització dels indignats. A banda dels tuits que permeten seguir els esdeveniments paral·lelament en diverses ciutats, s'ha creat el mapa col·laboratiu on els acampats van marcant, amb una petita tenda de campanya com a icona, tots els llocs on es munten protestes.

63 ciutats a tot l'Estat

Fins ara, Barcelona i Madrid han capitalitzat el moviment de protesta. A Catalunya també hi ha acampades convocades a Girona, Lleida, Tarragona, Mataró i Terrassa. Al País Valencià, les ciutats de València, Alacant, Elx, Castelló i Benidorm focalitzen la protesta, mentre que a les Illes, hi ha almenys una acampada convocada a Palma de Mallorca. Altres ciutats com Sevilla, Salamanca, Santander, la Corunya, Valladolid, Tenerife, Logronyo o Oviedo també volen figurar en l'onada de protestes. En total, a tot l'Estat són 63 les ciutats que han convocat una acampada.

Ressò internacional

A més, des de dimecres, el moviment ha agafat un ressò internacional que farà que les concentracions es reprodueixin davant les ambaixades espanyoles de 15 ciutats, entre els quals es poden comptar París, Viena, Brussel·les, Berlín, Londres, Florència, Bogotà, Mèxic D. F. o Buenos Aires.

stats