Societat 19/02/2012

Augmenta el robatori de maquinària pesant per enviar-la a països emergents

Els Mossos han detectat un augment de les denúncies pel robatori d’excavadores. El material viatja en camions per carretera fins a Europa de l’Est o per mar en grans contenidors cap a Àsia, països on la construcció, a diferència d’aquí, és ara un negoci en expansió

Anna Punsí
1 min
Eines que utilitzen els delinqüents per repicar el nou número de bastidor en els cotxes robats i fer-los desaparèixer del mapa.  El Lamborghini recuperat pels Mossos i que s'havia venut amb l'estafa del lísing.

BarcelonaEls lladres actuen en cap de setmana, sobretot els divendres a la nit, quan tenen màniga ampla per treballar sense presses i sense pressió. Quan el propietari s’adona, el dilluns, que li ha desaparegut la maquinària del pati, les excavadores ja fa hores que han passat la frontera amb França.

“Quan arriben les denúncies, els delinqüents i el material ja són a Itàlia”, explica el sergent en cap de la Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles dels Mossos, Pere Barcons.

Hi ha un “degoteig” de casos, que els agents atribueixen a la necessitat de maquinària d’alguns països emergents, que viuen ara el seu particular boom urbanístic.

Podeu llegir la informació a l'ARA PREMIUM.

stats