SUCCESSOS
Societat 27/06/2011

Un jove mata la seva mare i el seu germà hores abans de complir 18 anys

El presumpte homicida no ingressarà a la presó al tractar-se d'un menor d'edat

Marta Català
1 min

BARCELONADemà és el seu aniversari. Farà 18 anys, l'edat mínima penal. Aquest matí, un jove de 17 anys, presumptament ha assassinat la seva mare i el seu germà de dotze anys al domicili on viuen a Portugalete, Biscaia. Segons fonts policials, el jove ha apunyalat repetidament la seva progenitora i al germà i després els ha pegat amb un martell.

Ha estat el marit de la víctima qui ha alertat la policia en veure que no podia accedir al pis. Els agents han trobat els cadàvers amb signes evidents de violència.

El presumpte autor del doble crim s'ha personat a la comissaria de l'Ertzaintza i ha confessat el crim.

Es dóna la circumstància que demà és l'aniversari del presumpte homicidida. Farà 18 anys. Avui, en el moment dels fets, encara té 17 anys i per tant serà tractat amb la Llei del menor a la mà.

Això vol dir que previsiblement ingressarà en un centre de menors com a mesura cautelar fins que arribi el judici i que serà jutjat en qualitat de menor d'edat. La Llei del menor permet com a màxim que un jove passi 8 anys en un centre d'internament i cinc anys de llibertat vigilada en cas de condemna.

Si el crim s'hagués comès demà, el jove s'enfrontaria a penes de molts anys de presó. En concret si el condemnessin per assassinat, entre 15 i 25 anys i de 10 a 15 por un homicidi.

stats