METEOROLOGIA
Societat 23/01/2011

La matinada de dilluns serà fins i tot més freda que la d'avui a l'interior

Arran de mar i a alta muntanya el fred tornarà a ser rigorós però els termòmetres dificilment superaran els registres de diumenge al matí

Marc Candela
1 min

BarcelonaDesprés de l'acusat descens tèrmic d'aquest cap de setmana, costarà molt que els termòmetres recuperin uns valors una mica més suportables. De fet, la matinada de dilluns serà tan o més freda que la d'avui a la majoria de comarques interiors i a primera hora sovintejaran els registres d'entre 9 i 14 graus sota zero a les valls i fondalades del Pirineu, d'entre 6 i 10 graus negatius a Ponent i a la Catalunya central i a l'entorn dels 5 sota zero al Prelitoral.

A la façana litoral reapareixeran algunes glaçades, especialment a la costa Brava, on la tramuntana continuarà perdent força i afavorirà que els termòmetres encara puguin baixar 1 o 2 graus més que avui. A la costa Daurada i la costa Central, en canvi, els valors negatius seran més esporàdics. De fet, al centre de Barcelona no es baixarà dels 2 graus positius.

A les cotes més altes del Pirineu les mínimes rondaran els 10 graus sota zero, unes temperatures, encara que sembli mentida, força més suaus que les de les matinades del cap de setmana.

Durant el dia la recuperació tèrmica serà una mica més evident i al migdia notarem 1 o 2 graus més que avui. El cel absolutament ras també afavorirà que l'ambient, al centre de la jornada, sigui relativament agradable, sobretot prop de la costa.

stats