SOCIETAT
Societat 09/05/2012

Ningú ha fet servir els punts de recàrrega per a cotxes elèctrics de Vic en un any

Segons el regidor de Medi Ambient, el servei es troba en la mateixa situació que el de les ciutats de Barcelona, Sant Cugat, Sabadell o Terrassa

Acn
1 min
El punt de recàrrega de motos elèctriques situat al carrer Miramarges de Vic, davant de la UVic

VicEls dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que va instal·lar ara fa un any l'Ajuntament de Vic a la ciutat no els ha fet servir ningú. Així ho ha reconegut el regidor de Medi Ambient, Josep Rafús. Les estadístiques d'utilització "són iguals a 0", ha dit. Amb tot, el consistori no es planteja, de moment, suprimir el servei.

El regidor ha justificat mantenir els dos punts "perquè té un cost molt mínim de manteniment", que ha xifrat en 130 euros anuals corresponents al valor de l'assegurança, i per si en un futur "els ciutadans s'animessin a comprar cotxes o motocicletes elèctriques".

Segons Rafús, les ciutats de Barcelona, Sant Cugat, Sabadell i Terrassa "es troben en la mateixa situació". Fa uns dies es va saber que a Lleida en un any només 4 usuaris han fet servir el punt de recàrrega.

Els dos punts instal·lats a Vic –situats a la zona del Sucre i al carrer Miramarges, davant de la UVic– poden donar subministrament a dues motocicletes i dos cotxes a la vegada. Van costar al consistori 13.000 euros, un 25% dels quals els va subvencionar l'Institut Català d'Energia.

El servei el poden utilitzar tots aquells propietaris d'un vehicle elèctric i que ho hagin sol·licitat prèviament al consistori. L'Ajuntament té previst oferir una targeta per a l'activació i la desactivació de la recàrrega que té una durada de mitja hora, aprofita l'energia que proporciona l'enllumenat públic i, de moment, no tindria cap cost per l'usuari.

stats