L' APARADOR SALUT
Societat 18/07/2011

La ment, el cos i l'ànima

Adam Martín
1 min
La ment, el cos  i l'ànima

Bona salut és bona alimentació, però també estil de vida saludable. Sembla impossible amb el ritme accelerat del segle XXI. Us proposem tres maneres de frenar-lo i contrarestar-ne els efectes. Totes tres connecten amb la ment a través del cos.

Grosso modo es tracta d'una sèrie de moviments encadenats amb harmonia que enllacen postures i amb els quals el cos no està mai completament aturat. Serveixen per controlar el txi , l'energia vital. Fa poc temps la ciència occidental va avalar els beneficis d'aquest art marcial xinès, però els practicants diaris no necessitaven cap estudi que els ho expliqués: millora l'equilibri i prevé les caigudes, incrementa el benestar psicològic i estimula la circulació, entre altres coses .

El pare del tai-txi està basat en la filosofia taoista del yin i del yang . Bàsicament busca controlar el flux del txi per tot el cos amb diverses tècniques de meditació. Les tècniques són senzilles i tenen noms fantàstics, com 'el somriure interior'. Calma la ment i regula l'estrès, però els xinesos li atorguen molts altres beneficis, com la longevitat.

No el descobrirem, però no fa pas gaire als practicants se'ls mirava com a extraterrestres. Ara s'ha popularitzat arreu. N'hi ha molts estils, alguns més físics i d'altres més espirituals. Amb diverses postures (asanes), tècniques de respiració, mantres i exercicis es busca l'harmonia física i mental, però la pràctica té efectes directes en l'estat de salut en general.

stats