Violència masclista
Societat 22/03/2011

Una mestra denuncia des d'Itàlia el matrimoni forçós d'una exalumna de 16 anys

La noia, que viu a l'Hospitalet, es va posar en contacte amb la seva exprofessora per explicar-li la situació en què es trobava. La mestra va denunciar el cas als Mossos, que han localitzat la jove i detingut el marit i presumpte agressor

Efe
2 min

BarcelonaUna professora que fa classe a Itàlia va denunciar als Mossos d'Esquadra que una exalumna seva, menor d'edat i resident a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), havia estat casada a la força per la seva família amb un home que l'agredia sexualment i la maltractava. La policia catalana ha informat avui en un comunicat que la professora italiana es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra a principis d'aquest mes de març per denunciar la situació de la seva exalumna, de 16 anys, que havia estat obligada a casar-se amb un familiar durant un viatge al Marroc, segons va assegurar.

La informació apuntava que la menor residia des de feia poc a l'Hospitalet amb el seu marit, Yedir K., de 27 anys, el qual la va obligar a mantenir relacions sexuals. La menor, que havia viscut a Itàlia i que des del seu matrimoni residia a la ciutat catalana, es va posar en contacte amb la seva antiga professora a Itàlia a través d'un missatge de text enviat amb el mòbil.

Agents del Grup d'Atenció a la Víctima de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat es van desplaçar al domicili on presumptament hi havia la menor, que va ser reconeguda gràcies a les fotos facilitades via correu electrònic per la seva mestra. Els agents van invitar la menor a sortir del pis en què vivia, per estar fora de la influència del marit, i llavors la jove va manifestar als policies que no volia tornar a l'habitatge i que havia estat obligada a casar-se amb l'home, que la va obligar també a mantenir relacions sexuals forçades.

Davant d'aquestes manifestacions, els agents van detenir Yedir K., com a presumpte autor de maltractaments en l'àmbit de la llar i agressions sexuals. L'home va passar a disposició del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de l'Hospitalet de Llobregat, que ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.

Els serveis socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet s'han fet càrrec de la menor, que resideix actualment en un centre d'acollida de dones, ja que, tot i ser menor d'edat, se la considera emancipada pel fet d'estar casada, informen els Mossos.

stats