SOCIETAT
Societat 24/10/2011

Dilluns de paraigua i risc d’algunes tempestes fortes

Al llarg del matí les tempestes poden afectar punts de la costa i a la tarda un nou front escombrarà Catalunya d'oest a est

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaDesprés d'una matinada força activa a la costa de Tarragona i de Barcelona, amb algunes inundacions, es manté activada l'alerta preventiva del pla Inuncat pels efectes derivats de les precipitacions que comporten afectació a la xarxa viària i a diversos municipis.

Alguns registres destacats de la matinada són 90 l/m2 a Reus, 81 l/m2 a Malgrat de Mar, 115 l/m2 a Constantí o 26 l/m2 a Tordera. Al llarg del matí aquestes tempestes es poden reproduir en alguns punts de la costa, sobretot en àrees del Maresme, la Selva o el Baix Empordà, on el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís en què adverteixen de tempestes amb intensitat de precipitació forta, algunes de les quals podrien anar acompanyades de vent fort i amb ratxes.

Al migdia tindrem una petita pausa però a partir de la tarda/vespre ens arribarà un nou front per l'oest que farà treure el paraigua a la majoria de comarques i escombrarà Catalunya d'oest a est. En aquest sentit hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per tempestes fortes sobretot a les comarques del nord-est i del Pirineu, on es poden acumular més de 20 litres/m2 en mitja hora i en punts del Pirineu i Prepirineu podrien superar els 50 litres. L'ambient no serà especialment fred, al migdia molts termòmetres rondaran entre els 17 i els 20 graus.

Els pròxims dies, tant dimarts com dimecres tindrem una petita treva, amb moltes hores de cel clar, mentre que dijous i divendres tindrem una nova tongada de pluges generals i continuades.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.



stats