LA MÉTEO
Societat 24/07/2011

Diumenge més de primavera que d'estiu

Passarem el dia amb ben poca calor i força núvols a l'entorn de Barcelona

Marc Candela
1 min

BarcelonaHem encetat el diumenge amb una mica de rebombori a la costa central. De matinada s'han escapat gotes al Maresme i al Baix Llobregat i a la mateixa ciutat de Barcelona un bon ruixat ha deixat 9 litres en poca estona al Raval. Aquestes precipitacions no s'han de repetir però els núvols sí que seran força més compactes i persistents que ahir en aquest sector i fins a mig matí o migdia també arribaran a mig tapar el cel al Garraf, el Vallès o la Selva.

A la resta de Catalunya el matí el passaran amb sol i no serà fins a la tarda que les nuvolades guanyaran protagonisme al terç nord del país. De fet, cap al Pirineu i Prepirineu fins i tot hi descarregarà algun xàfec curt i dispers.

Tot plegat amb temperatures que continuaran a ratlla. La matinada ha estat fresca a l'interior i fins i tot freda a les valls del Pirineu i al migdia la majoria de termòmetres tornaran a rondar entre els 24 i els 28 graus.

El vent de nord ajudarà a fer encara més evident aquest ambient primaveral. La tramuntana ja ha deixat ratxes de fins a 80 km/h a Portbou i durant tot el dia es deixarà sentir amb cops moderats a l'Empordà. El mestral, per la seva banda, ha superat fa ben poca estona els 100 km/h al cim del Caro. Durant les hores centrals del dia perdrà intensitat però de cara al vespre tornarà a bufar amb ganes a les terres de l'Ebre.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats