MÉTEO
Societat 18/06/2011

Últim cap de setmana de primavera amb alguns núvols i menys calor

La tramuntana ajudarà a refredar una mica l'ambient, especialment a la meitat nord de Catalunya

Marc Candela
1 min

BarcelonaEl pas d'una petita línia frontal, poc activa, no deixarà que fem net del tot i ens farà passar el cap de setmana amb alguns intervals de núvols. Avui dissabte es concentraran al terç nord del país i fins i tot deixaran escapar alguna gota al Pirineu. De totes maneres, a estones també mig taparan el cel cap a la Catalunya central, comarques de Girona o Prelitoral de Barcelona.

Diumenge a primera hora seran especialment compactes a la meitat oriental de Catalunya i fins a mig matí faran la guitza a l'hora de fer platja a la costa Brava. En tot cas, s'aniran trencant amb el pas de les hores i a partir de migdia gaudirem de cel ras arreu.

Tot plegat amb temperatures més frenades que en dies anteriors. Avui la calor encara serà d'estiu cap a Ponent i les terres de l'Ebre però la tramuntana, que aquest dissabte es deixarà sentir a l'Empordà amb cops de fins a 70 o 80 km/h, ajudarà a refredar una mica l'ambient i farà que les màximes ja quedin un parell o tres de graus més curtes a la meitat nord del país. Demà diumenge el descens tèrmic també es farà evident a les comarques de Tarragona, al Pla de Lleida, al país Valencià i a les illes Balears, on avui el termòmetre encara arribarà o superarà els 30 graus.

Tot apunta, però, que les temperatures es recuperaran amb força a partir de dilluns i que dimarts, quan passi un minut d'un quart de vuit del vespre, encetarem oficialment la nova estació amb calor de ple estiu.

stats