METEREOLOGIA
Societat 18/08/2011

Alguns núvols però molta calor i termòmetres amunt

Temperatures molt altes amb núvols passatgers i algun plugim de fang a l’àrea més occidental fins a mig matí

Laura Ventolà
2 min

Entre aquesta matinada i al llarg de tot el matí ens anirà creuant una banda de núvols que viatjaran d’oest cap a est. Són núvols que vénen del sud d’Espanya i que viatgen cap a casa nostra. Poden deixar algun plugim, però bàsicament de fang. Ara, al matí, ja han deixat algunes petites quantitats, sobretot a la part de l’Aragó i de la franja de Ponent, alguns a l’àrea més occidental com Lleida, el Pallars o la Vall d’Aran, molt poca cosa. On també trobem algunes nuvolades és a la costa de Girona, tot i que són passatgeres, ja que el sol tornarà a lluir i les temperatures s’enfilaran de valent.

Nova jornada marcada per la forta calor, les temperatures molt altes i la xafogor molt pronunciada a la costa. Valors que voltaran els 35 graus a molts punts de l’interior, mentre que en algunes zones de l’àrea de Ponent i de les Terres de l’Ebre s’arribaran a fregar els 37 o 38 graus. Ahir ja vam tenir valors molt elevats en aquests punts arribant als 37 graus a Lleida o Alcarràs, i màximes de 36 a Mollerussa. La xafogor serà un altre cop la gran protagonista a tot el litoral. Aquesta nit passada ja s’ha deixat sentir i, en alguns barris de Barcelona, la temperatura ha costat molt de baixar. Avui es tornarà a repetir el mateix i les màximes tornaran a estar al voltant dels 30 o 31 graus.

Demà divendres i tot el cap de setmana es presenta molt càlid i serè. Si voleu fer plans per aquest cap de setmana que sapigueu que s’entreveu amb sol i molta calor, moment en què les temperatures poden fregar els 40 graus en alguns punts del territori, particularment, de Ponent i de l’Ebre.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats