LA MÉTEO
Societat 26/02/2012

Sol i temperatures primaverals

El vent de tramuntana i de mestral seran els protagonistes d’aquesta jornada amb ratxes moderades a l’Empordà, Terres de l’Ebre i Menorca

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAquesta nit les temperatures mínimes no han estat tant fredes com les anteriors i han pujat lleugerament fruit del cel mig tapat que hi havia. Tampoc no ha glaçat a pràcticament enlloc, només en alguns punts d’alta muntanya molt localitzats. Avui diumenge el sol, les temperatures primaverals i el vent seran els protagonistes del dia. En conjunt serà assolellat, només hi haurà alguns núvols que taparan força el cel al Pirineu de Lleida, que tendiran a trencar-se al llarg del matí, i alguns de prims a les terres de l’Ebre, al País Valencià i a les Illes Balears. A la resta sol en conjunt i temperatures primaverals que es situaran entorn dels 17 i 22 graus, ocasionalment arribant a fregar els 25 graus en algun punt de les comarques del Nord Est. La tramuntana i el mestral que ja ha començat a bufar amb cops moderats a l’Empordà i a les Terres del sud, amb cops de 64 km/h a l’Hospitalet de l’Infant o als 50 km/h a Castelló d’Empúries, també serà protagonista al llarg del dia d’avui, amb ratxes que poden arribar als 80km/h a l’Empordà i Menorca.

La setmana que encetarem no venen masses canvis. Dilluns les temperatures ja no seran tant altes i baixaran uns 2 o 3 graus respecte avui, però l’ambient suau es mantindrà i el cel es estarà serè fins a mig matí amb alguna boirina matinal. A la tarda creixeran algunes nuvolades a les comarques de Girona i interior de Barcelona que esporàdicament podrien deixar quatre gotes sense més importància. La resta de setmana es presenta poc moguda, sense pluges i amb ambient suau, només entre dimarts i dimecres pot caure algun plugim al País Valencià i a les Illes Balears.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats