Publicitat
Publicitat

Cap de setmana sense ruixats i ambient més càlid

Avui els núvols no acabaran de marxar cap a l'est i punts de la costa, on les temperatures es mantindran més frenades. La calor d'estiu ens tornarà a visitar la setmana vinent

Ahir a la tarda es van reproduir alguns xàfecs al Pirineu i sobretot en punts de les comarques gironines. Al vespre es van restringir entre el sud de la Costa Brava i l'Alt Maresme. A Torroella de Montgrí i Setcases van recollir 9 l/m², a Palamós, la Bisbal d'Empordà, Girona i Calella 5 i a Sant Pere Pescador 3.

Els xàfecs són història i el cap de setmana ha començat amb el cel més clar i temperatures, de moment, força contingudes. La matinada ha tornat a ser fresca o freda. Entre les mínimes més baixes cal ressaltar valors sota zero en punts elevats del Pirineu, de fins a –10 ºC a la Pica d'Estats (3.143 m) o –5 ºC al cim de la Tosa d'Alp (2.500 m).

Avui es mantindran els intervals de núvols baixos en punts del nord-est del país i trams de la costa central. En aquest entorn la jornada tornarà a ser força variable –no acabarà de fer net–, malgrat que avui les opcions de pluja a la tarda seran clarament més baixes que ahir.

El sol s'imposarà a la meitat oest del país i al País Valencià, on al migdia l'ambient serà una mica més càlid que ahir. Restes de núvols a les Illes i també a la cara nord del Pirineu a causa del vent del nord, que tendirà a perdre empenta clarament a la tarda.

Demà serà un dia més enterbolit a causa del pas de bandes de núvols alts i mitgencs, que es faran més abundants al llarg de la tarda. La nuvolositat no impedirà que les temperatures pugin clarament respecte a les d'avui. L'ascens es farà notar cap al nord-est –on avui s'espera un dia més tapat– i també a Ponent, el Pirineu i sectors interiors.

La setmana vinent tornarà a venir marcada per un clar ascens dels termòmetres. Dilluns ja se superaran els 30 ºC a Ponent i a la vall de l'Ebre, i a partir de mitja setmana es podrien superar els 35 ºC en aquest entorn. La sensació d'estiu s'anirà fent evident amb el pas dels dies i, malauradament, els ruixats aniran cars de veure.

De moment només s'entreveu la possibilitat que s'escapin tronades o xàfecs dispersos de tarda de cara a dilluns, sobretot a la meitat nord i punts de l'oest, i de cara a dimarts de forma més puntual cap al Pirineu o el Prepirineu.

El mes de maig continua avançant amb pocs xàfecs, una cosa poc habitual en un dels mesos típicament plujosos de l'any.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT