LA MÉTEO
Societat 07/08/2011

De la màniga llarga al ventilador en un parell de dies

La setmana començarà amb força núvols i temperatures a ratlla, però acabarà amb sol i calor d'estiu

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que acabarem de passar el diumenge amb cel clar a força comarques, ni molt menys haurem fet net i demà al matí els núvols tornaran a fer la guitza en bona part del país. No seran ni tan compactes ni tan persistents com els d'avui, però en molts casos ens haurem d'esperar al migdia per gaudir de força estones de sol. Independentment, havent dinat es podran escapar alguns xàfecs curts al Pirineu Oriental o a l'entorn del Cadí.

Aquest panorama insegur i variable contrastarà amb el temps que ens espera per la resta de la setmana: dimarts els núvols ja només faran la guitza a la costa Central i sud de la costa Brava i a partir de dimecres i fins diumenge parlarem arreu de cel bàsicament serè.

Tot plegat amb temperatures que aniran remuntant a mesura que passin els dies. De fet, l'entrada de vent de nord que ens afectarà aquest inici de setmana farà caure els termòmetres tres o quatre graus i farà que les properes nits dormim una mica més bé. En tot cas, aquesta refrescada serà transitòria i a mitjans de setmana les temperatures ja hauran recuperat el to estiuenc. I tot apunta que a partir de divendres la calor serà de canícula arreu del país.

Aquesta entrada de nord també es traduirà en tramuntana a l'Empordà -ja a partir de demà al matí i fins dimecres a primera hora- que, especialment dimarts, arribarà a bufar amb cops de més de 80 km/h.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats