Societat 18/09/2011

S'acaba el cap de setmana i s'acaben les pluges

Aquest dilluns ja pràcticament no plourà enlloc i la setmana que demà encetem la passarem amb molt més sol que no pas núvols

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta tarda no hi ha hagut gaires estones de paraigua però els xàfecs han estat localment intensos. En alguns barris de l'Hospitalet de Llobregat i de Barcelona s'han arribat a acumular més de 30 litres per metre quadrat en poca estona -mentre que en d'altres amb prou feines s'escapaven quatre gotes mal comptades- i a Menorca un xàfec sobtat n'ha deixat gairebé 40.

En tot cas, els ruixats tenen els minuts comptats. Aviat anirà deixant de ploure també prop de la costa i havent sopat el paraigua ja no farà falta enlloc. Potser sí que demà dilluns encara s'escaparan alguns ruixats curts a Menorca i fins al migdia anirà plovisquejant -i fins i tot nevant dèbilment per sobre els 1900 metres- al vessant nord del Pirineu, però no sembla que hagi de tornar a ploure d'una forma més o menys generalitzada abans de quatre o cinc dies. De fet, la setmana que demà encetem la passarem amb molt més sol que no pas núvols i només de cara a divendres o dissabte s'escaparan alguns ruixats en punts de muntanya.

I coincidint amb aquesta estabilització del temps les temperatures aniran recuperant el to estiuenc. Això sí, la matinada de dilluns serà fresca -i fins i tot freda a l'interior- i al migdia pocs termòmetres superaran els 25 graus. Dimarts tampoc ens farà cap nosa la màniga llarga a primera hora però a les hores centrals del dia l'ambient ja serà més agradable. Però a partir de dimecres ja pràcticament no recordarem aquest primer tastet de tardor.

Pel que fa al vent, que avui ha assolit els 116 km/h a Portbou, els 90 a la Sénia, els 87 a l'Hospitalet de l'Infant o fins i tot els 73 a Alguaire -al Pla de Lleida-, encara ens acompanyarà unes hores més. Dilluns al migdia el mestral afluixarà clarament a les comarques del sud però la tramuntana no començarà a perdre intensitat a l'Empordà fins dimarts.

Trobareu informació actualitzada de la vostre localitat a www.ara.cat/meteo.

stats