METEOROLOGIA
Societat 23/01/2011

La matinada més freda del què va d'hivern

Aquest diumenge els termòmetres han baixat per sota els 10 graus sota zero a les valls pirinenques i per sota els 5 negatius en molts punts del Prelitoral

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest diumenge l'hem encetat amb temperatures gèlides a tot Catalunya. El descens tèrmic respecte al dissabte s'ha fet especialment evident a les valls i fondalades del terç nord del país, on el vent ha afluixat clarament i ha permès que el termòmetre baixés fins als 14 graus sota zero a Puigcerdà, els 13 sota zero al Pont de Suert o els 11 sota zero a Vielha o la Seu d'Urgell.

A Ponent i a la Catalunya central han sovintejat els valors d'entre 6 i 10 graus negatius i fins i tot en algunes comarques litorals el fred ha estat molt rigorós, amb mínimes de -7 graus a Constantí i a Vinebre o -6 a la Bisbal d'Empordà. A Girona i a Lleida el termòmetre ha baixat també fins als 6 graus sota zero.

Arran de mar també hi ha hagut glaçades i, per exemple, s'ha arribat als 3 graus sota zero a l'Escala o 1 grau negatiu a Tarragona. A Barcelona, en canvi, la presència d'alguns intervals de núvols de matinada ha impedit que les mínimes assolissin valors negatius.

A mesura que avanci el matí s'aniran suavitzant les temperatures però, tot i això, aquest diumenge poques màximes superaran els 5 o 6 graus a l'interior o els 8 o 9 a la costa. De cara als propers dies el fred afluixarà una mica arran de mar i a alta muntanya però es mantindrà ben viu a l'interior, amb valors d'entre 5 i 10 graus sota zero almenys fins a mitjans de setmana.

stats