METEOROLOGIA
Societat 22/01/2011

El fred arriba a tot arreu però la neu només a les Illes Balears

Aquest diumenge els xàfecs d'anar i venir tornaran a deixar veure flocs en cotes molt baixes

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que aquest divendres es van acumular entre 10 i 15 centímetres de neu al vessant nord del Pirineu, aquesta entrada d'aire fred no ha de deixar més precipitacions a Catalunya. De fet, fins a mitjans de la setmana vinent el cel absolutament serè s'imposarà a la majoria de comarques i només apareixeran algunes nuvolades inofensives a la costa central i quatre núvols a la costa Brava.

A les Illes Balears, en canvi, els ruixats d'anar i venir sovintejaran durant tot el cap de setmana, acumularan més de 5 centímetres de neu a la serra de Tramuntana i es deixaran veure flocs fins a només 100 o 150 metres d'altitud.

Al sud del País Valencià també es podran escapar algunes gotes aquest diumenge al matí però, en conjunt, gaudiran d'un cap de setmana amb molt més sol que no pas núvols i amb una excel·lent visibilitat.

D'altra banda, el vent de nord anirà afluixant a mesura que passin les hores i afavorirà que demà al matí els termòmetres encara baixin una mica més que els d'avui a l'Empordà, les Terres de l'Ebre i algunes planes i fondalades interiors.

Aquestes glaçades vindran acompanyades, tal com ja ha passat avui, d'una humitat de l'aire molt baixa. Això impedeix la formació de gebre i fa que els cultius quedin totalment desprotegits de les baixes temperatures. Popularment se les coneix com glaçades negres.

stats