Societat 03/03/2011

La borrasca es debilita i va cap al sud

La neu ha acumulat gruixos de fins a 5 centímetres per sobre dels 600 metres. A la tarda sobretot plourà i nevarà a les comarques de Tarragona

1 min
Les Lloses, al Ripollès. Foto: @josepzanuy

A poc a poc la borrasca avança cap al sud, i els ruixats cada cop són més dispersos a les comarques de Barcelona i de Girona. En canvi guanyen força a les de Tarragona, tot i que no s’espera que aquí la neu i la pluja hi siguin tan abundants. La nevada ha deixat per ara 5 centímetres a Espinelves, 4 a Sant Hilari Sacalm, 3 a la Coma i la Pedra, 2 a Arbúcies i 2 també a Sant Quirze Safaja, com a gruixos més destacables, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. S’està veient neu fins a la cota 400 però en general només per sobre dels 600 ha agafat.

A la tarda els avisos per neu del Servei Meteorològic de Catalunya se centren en comarques com la Ribera d’Ebre, la Terra Alta o el Priorat, on no hi ha nevat encara, o també a l’Alt Camp, a la Conca de Barberà, l’Anoia, la Segarra o l’Alt Penedès: en totes aquestes comarques es considera probable que la neu agafi, amb gruixos de fins a 5 centímetres a partir dels 700 metres.

stats