Meteorologia
Societat 04/06/2011

Millor diumenge que dissabte

Demà serà una jornada de més bon aprofitar, amb moltes hores de cel clar i 2 o 3 graus més al migdia

Marc Candela
1 min

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb el cel tapat a gairebé tot el país. De fet, dissabte el passarem amb poques estones de sol i amb ruixats d'anar i venir que durant el matí es concentraran a les comarques de Girona i nord de Barcelona però que a partir de migdia s'estendran també a la resta de la meitat nord de Catalunya. Cap al Prelitoral central i les comarques interiors de Tarragona també hi arribarà algun xàfec ja més aïllat i on serà menys probable que avui s'hagi d'obrir el paraigua serà a la costa Daurada. En conjunt seran precipitacions de curta durada però que descarregaran amb intensitat i fins i tot podran anar acompanyades de calamarsa.

El País Valencià i les Illes quedaran força al marge de la pertorbació i passaran el cap de setmana amb més sol que núvols i només algun xàfec o tempesta aquesta tarda cap a la Plana d'Utiel, la Vall de Cofrent o el Vinalopó.

Tot plegat amb temperatures que es mantindran a ratlla: al migdia no farà cap nosa la jaqueta i poques màximes superaran avui els 22 o 23 graus.

Diumenge, en canvi, gaudirem de moltes hores de cel clar, sobretot prop de la costa. A l'interior també serà una jornada de bon aprofitar però els núvols hi faran més la guitza: el dia s'aixecarà amb bancs de boira a les valls i fondalades i a la tarda les nuvolades mig taparan el cel en punts de muntanya i fins i tot deixaran escapar algun ruixadet curt al Pirineu o la Catalunya central. Poca cosa, en tot cas.

De calor demà tampoc en farà però al migdia s'estarà bé i ja notarem 2 o 3 graus més que avui.

stats