Societat 01/09/2011

Els metges de Tarragona veuen amb bons ulls el nou mapa sanitari però demanen que se'ls tingui en compte

El president del Col·legi de Metges aposta perquè la salut s'allunyi de la burocràcia administrativa

Acn
2 min
El president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, durant la roda de premsa d'aquest dijous / ACN

TarragonaEl Col·legi Oficial de Metges de Tarragona ha comunicat aquest dijous al matí el seu posicionament davant el canvi en el funcionament del sistema d'urgències que aquest vespre entra en vigor i que porta implícit el tancament de 14 centres a tot el Camp de Tarragona durant la nit, cinc d'ells al Tarragonès. El president l'entitat, Fernando Vizcarro, ha assenyalat que, tot i mostrar el seu ple rebuig a qualsevol tipus de reducció pressupostària en matèria de sanitat, cal una redistribució del model d'urgències actual sempre hi quan es treballi per evitar una davallada de la qualitat assistencial als pacients ni una sobrecàrrega en el personal que estigui treballant.

Vizcarro ha dit que seria ideal que els centres sanitaris que es mantinguin, s'ubiquin ''el més aprop possible'' dels grans complexos sanitaris per poder tenir una major qualitat assistencial. Tot i que s'ha mostrat prudent i a l'espera de tenir resultats reals sobre els canvis que hi haurà amb la remodelació sanitària d'urgències, Vizcarro ha explicat que el tancament dels CAP's ''no ha de suposar cap col·lapse'' ja que el Departament de Salut ha activat tot un sistema d'atenció telefònica a través del 112 per gestionar les necessitats mèdiques que puguin sorgir.

En aquest mateix sentit, Vizcarro ha demanat als gestors de la salut -l'administració- que tinguin en consideració el col·lectiu mèdic en la presa de decisions per aconseguir un sistema més ''resolutiu i eficient''. Segons Vizcarro, aquest diàleg ''no s'ha produït''.

El president del Col·legi de Metges ha mantingut que el món de la salut ha d'allunyar-se de la burocràcia administrativa, els càrrecs de confiança i fer una clara aposta per la qualitat assistencial. Amb tot, Vizcarro ha recordat que des de fa anys, el sistema sanitari està infravalorat a nivell econòmic, que cal apostar per augmentar les dotacions d'equips mèdics i millorar la remuneració econòmica dels treballadors, inferior als de la resta de l'Estat.

Vizcarro ha assegurat que seguiran donant suport a totes aquelles iniciatives que ajudin a millorar el diàleg entre els professionals mèdics i l'administració.

De la seva banda, la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Metges, Concha Abril, ha recordat que el tancament de quiròfans a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona durant l'estiu ha provocat una augment de les llistes d'espera de les patologies no greus i, per tant, un endarreriment de la qualitat de vida d'aquelles persones que estan esperant una d'aquestes intervencions.

stats