Societat 29/09/2011

Un miler de metges han sortit al carrer contra de les retallades

Un grup de Metges Interns Residents (MIR) s'han manifestat pels carrers de Barcelona per protestar contra els ajustos al sector sanitari que repercuteixen, diuen, en la seva preparació com a futurs metges

Thaïs Gutiérrez
1 min
Un moment de la manifestació pel carrer Balmes / THAÏS GUTIERREZ

BarcelonaUn miler de Metges Interns Residents (MIR) s'han manifestat aquest dijous a la tarda pels carrers de Barcelona. Els facultatius s'han citat al davant de l'Institut Català de la Salut (ICS), a la cantonada de Gran Via amb el carrer Balmes, per protestar contra les retallades que segons denuncien estan provocant una baixada del nivell educatiu als centres sanitaris. La manifestació s'ha trasllat per Gran Via i Balmes, tallant la circulació, fins a Plaça Catalunya. Un cop allà els manifestants han decidit canviar els plans i anar fins a la Plaça Sant Jaume per protestar davant del Palau de la Generalitat.

Per això han continuat la seva protesta per la Via Laietana. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema 'La nostra formació, la salut de tothom', ha arribat a la Plaça Sant Jaume poc abans de les 19.30h de la tarda sota el crit d'"Artur Mas, a quina mútua vas?", corejat pels milers de manifestants. Allà s'ha llegit el manifest dels metges residents a Catalunya on deixen molt clar que les actuals retallades estan afectant la docència i això posa en perill la formació dels metges del futur.

"No pot ser que es posi en joc la formació dels metges del futur", explicaven un grup de metges joves a la concentració. Consideren que això "no només afecta la qualitat assistencial del present sinó que els metges que estan aprenent no poden rebre coneixements com faria falta".

Tot plegat ha passat després que aquest matí centenars de metges i infermeres ocupessin la seu de l'ICS, on representants dels sindicats i de l'institut estaven negociant les retallades per estalviar 45 MEUR en el capítol de despesa de personal.

stats