SANITAT
Societat 01/12/2011

Els metges catalans demanen un pacte d'estat per fer sostenible el sistema sanitari públic

El document del Fòrum de la Professió Mèdica exigeix redefinir la cartera de serveis amb criteris de cost-efectivitat. El president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, sol·licita un "marc d'estabilitat i confiança" per a la sanitat

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha demanat aquest dijous un pacte d'estat per fer sostenible el sistema sanitari públic. El president de l'entitat, Miquel Vilardell, ha expressat que aquest acord s'hauria d'emmirallar en el Pacte de Toledo en matèria de pensions. Aquesta és una de les recomanacions incloses en el document de propostes elaborat pel Fòrum de la Professió Mèdica, que ha comptat amb la participació de més de 300 professionals. L'anàlisi dels metges serà remesa en els propers dies al conseller de Salut, Boi Ruiz, i al president de la Generalitat, Artur Mas. "Necessitem un marc d'estabilitat i confiança", ha expressat Vilardell.

Bona part de les propostes recollides a l'informe coordinat pel COMB van en la línia del que proposa el Pla de Salut 2011-15, presentat aquesta setmana pel departament de Boi Ruiz. Els facultatius han exigit revisar la cartera de serveis en funció de criteris de cost-efectivitat, un principi que ha de permetre invertir en sanitat d'una manera més adequada. "Hi ha d'haver allò que realment és eficaç", ha afirmat Vilardell. El president del COMB ha defensat una cartera de serveis única per a tot l'Estat, per evitar greuges en l'equitat entre territoris.

Segons els professionals, les decisions sobre les prestacions que finança l'administració haurien de dependre d'una agència d'avaluació independent. Els metges han reclamat que aquesta agència d'avaluació elabori les guies clíniques per establir els protocols en l'actuació mèdica. L'informe presentat pel Col·legi posa èmfasi en el fet que els facultatius puguin participar en la gestió dels centres i que disposin de més autonomia per fer la seva feina.

stats