Societat 20/07/2011

El metro i el tren, inundats per l'aiguat

El fort aiguat que va caure ahir al matí a Barcelona i a la seva àrea metropolitana va causar grans afectacions i retards en la circulació dels trens de Rodalies i de diverses línies de metro.

Laia Espín
1 min
La via del metro de l'estació del Bogatell es va inundar ahir, a primera hora del matí, després del fort aiguat caigut a Barcelona.

Barcelona.La intensitat i la quantitat de la pluja caiguda ahir a Barcelona i a la seva corona metropolitana, especialment al Baix Llobregat, al Garraf i al Maresme, va superar el límit d'avís per situació de risc, ja que entre la mitjanit i les set del matí van caure més de 73 litres per metre quadrat. L'aiguat va provocar incidències i retards als trens de Rodalies i Regionals i també al metro i al tramvia de la capital catalana. Fins al migdia la normalitat en la circulació dels combois no es va restablir .

Transports inundats

La majoria d'incidents es van ocasionar per filtracions d'aigua a les estacions i vies de tren. Un exemple va ser el tall de circulació que van patir els combois per l'acumulació d'aigua a les estacions del passeig de Gràcia i de Sants.

Els Bombers de Barcelona i de la Generalitat van atendre més de 200 trucades relacionades amb la pluja. La majoria d'avisos els va causar aigua acumulada en baixos, terrasses i aparcaments. Per això, els bombers van fer més de 90 sortides, 51 només a Barcelona.

La tromba d'aigua també va omplir fins al 78% els dipòsits pluvials de la capital catalana i va obligar a posar la bandera groga a les deu platges de la ciutat a causa dels abocaments del sistema de drenatge.

El temporal també va provocar talls puntuals en el subministrament elèctric en diverses zones de Barcelona i de la comarca del Baix Llobregat, que en algun cas es va trigar hores a restablir.

stats