SOCIETAT
Societat 16/04/2011

Un miler i mig de persones participen al 'lip dub' pel català

La Plataforma per la Llengua, organitzadora de l'acció, la valora “molt positivament”. Reivindiquen que el català hauria de ser la “llengua comuna” a Catalunya i han comptat amb el suport d'associacions de nouvinguts

Redacció
2 min
1.500 persones han participat en el 'lip dub' pel catlà / PplLl

BarcelonaEl lip dub pel català, una proposta de la Plataforma per la Llengua, serà una realitat abans que acabi el mes d'abril si es compleixen les previsions dels organitzadors. Serà aleshores quan el miler i mig de participants podran veure el resultat final de l'acció, un vídeo de sis minuts. El rodatge, que ha acabat aquest dissabte, s'ha dividit en dues fases. La primera es va gravar divendres a la tarda a la plaça de la Universitat de Barcelona, mentre que aquest matí, la Rambla del Raval ha acollit el final de la gravació, amb un èxit de participació que ha superat les expectatives dels organitzadors.

En els últims mesos, moltes organitzacions i entitats han dissenyat el seu propi lip dub, un vídeo musical en què els participants sincronitzen els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular, que després s'incorpora com a banda sonora. Ara, quan s'apropa la diada de Sant Jordi, la llengua catalana ja té la seva versió, amb l'acompanyament de la cançó Corren del grup Gossos i coreografia a càrrec del grup juvenil Macedònia. El lema de l'acció ha estat "El català, llengua comuna".

L'escenari d'aquest dissabte no era casual, ja que els organitzadors volien implicar les entitats de nouvinguts que s'han adherit a la iniciativa. L'objectiu de la proposta, segons els organitzadors, és “reivindicar, d'una manera lúdica i original, el paper del català com a eina d'inclusió dels nouvinguts”. “En un context de diversitat lingüística, el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes”, diu la Plataforma.

Divendres van participar en la gravació personalitats de la cultura com Joel Joan o Montserrat Carulla i periodistes com Xavier Graset. Aquest dissabte, els organitzadors han comptat amb la presència de l'expresident Jordi Pujol, el gastrònom Pere Tàpies o la cantant Núria Feliu. Altres polítics com Ricard Gomà, Oriol Pujol i Oriol Amorós també han donat suport a l'acte tot i que no hi han participat. Els organitzadors han esgotat les 1.500 cartolines que havien preparat, un “bon senyal” de participació, segons el portaveu de la Plataforma, Daniel Mundet. Ara volen tenir enllestit el vídeo, que durarà uns sis minuts, abans que acabi el mes d'abril.

stats