Ciència
Societat 10/10/2011

Les millors microfotos científiques de l'any

Una larva verda ampliada 20 vegades s'ha endut el primer premi de l'edició 2011 del concurs 'Small World Nikon'

Ara
1 min
Una larva verda ampliada 20 vegades

BarcelonaFotografies ampliades des de 20 fins a 500 vegades. L'Small World de Nikon premia cada any les imatges fetes amb diferents microscòpics, que mantenen un equilibri entre la dificultat de la tècnica científica utilitzada i una notable qualitat artística.

La fotografia guanyadora de l'edició 2011 és la d'una larva verda ampliada 20 vegades, que mostra un ésser amb mandíbules afilades. L'autor és Igor Siwanowicz, de l'Institut Max Planck de Neurologia a Martinsried (Alemanya). Un filament d'herba, un exemplar viu de Melosira moniliformis, la fluorescencia de la planta Lepidozia reptans i la imatge en 3D de la superfície d'un microxip completen el llistat de les cinc guanyadores de l'edició d'enguany.

Els organitzadors del certamen subratllen que les microimatges seleccionades per l'Small World de Nikon suposen una contribució científica de relleu per a la investigació biològica i la ciència dels materials. Es poden veure les 20 fotografies guardonades a l'edició 2011, així com d'altres que han rebut alguna menció especial, a la pàgina web del concurs.

stats