Societat 08/08/2012

El ministre de l'Interior ordena detenir els jornalers que es van endur menjar d'un Mercadona

Jorge Fernández Díaz alerta que "si es generalitzessin aquest tipus de conductes això seria la llei de la selva"

Efe
2 min
Sindicalistes del SAT al Mercadona d'Écija

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimecres que la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil tenen ordre de detenir els jornalers que dimarts es van endur menjar d'un Mercadona per portar-lo a un menjador social de Sevilla. Un acció promoguda pel Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), en què va participar l'alcalde de Marinaleda (IU), Juan Manuel Sánchez Gordillo.

"L'establiment ha presentat una denúncia i la Policia i la Guàrdia Civil tenen ordres de detenir els autors i posar-los a disposició judicial", ha assegurat Fernández Díaz en declaracions a l'agència Efe. El titular d'Interior ha criticat també el suport a aquests fets expressat pel diputat d'IU Gaspar Llamazares, que ha censurat que se li vulgui donar una "transcendència penal" a la protesta "simbòlica" del sindicat.

Fernández Díaz ha traslladat la seva preocupació al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, perquè al seu torn insti la Fiscalia a investigar els fets per si fossin constitutius de delicte. "He parlat personalment amb el ministre de Justícia sobre aquests greus fets i el ministre de Justícia traslladarà a la Fiscalia General de l'Estat aquests fets perquè actuï com en dret sigui procedent", ha avançat.

Segons el titular d'Interior, aquells dirigents polítics que "lideren i inciten" aquest tipus d'actuacions, a més d'incórrer en actes delictius, "cometen una gravíssima irresponsabilitat de la qual hauran de donar compte". En aquest sentit, Fernández Díaz ha deixat clar que "en cap cas" es permetrà que es violi la llei entrant per la força en un supermercat per emportar-se aliments sense pagar i "exercint violència sobre alguns empleats".

El ministre de l'Interior ha reconegut que la gent "ho està passant malament" per la crisi, però ha insistit que el fi no justifica els mitjans. "Una societat civilitzada i democràtica no pot permetre que la gent faci justícia pel seu compte. Si es generalitzessin aquest tipus de conductes això seria la llei de la selva, evidentment no ho permetrem", ha conclòs.

stats