SOCIETAT
Societat 24/09/2011

La presència d'antitaurins i la revenda d'entrades marca el compte enrere de la Monumental

L'ambient especial marca les últimes curses de braus a la plaça de Barcelona després que el Parlament aprovés prohibir els toros a partir del 2012

Acn
1 min

BarcelonaLa data d'aquest diumenge 25 de setembre serà recordada perquè serà la data de l'última cursa de braus que es faci a la Monumental de Barcelona, després que el Parlament de Catalunya aprovés l'any 2010 la prohibició dels toros pel 2012. Aquest dissabte, però, en la penúltima 'corrida' també s'hi ha viscut un ambient especial. Pancartes amb lemes com "Stop toros" o "Això no és un art" donaven la benvinguda als aficionats a les curses de braus. Un reduït nombre d'antitaurins celebrava així la fi de les 'corridas'. Els protaurins, en canvi, feien l'impossible per poder veure alguna de les últimes curses de braus a la Monumental. Els revenedors d'entrades han estat molt actius a la porta de la plaça.

La reduïda presència d'antitaurins ha acabat sense cap incident i la forta presència policial no ha evitat la revenda d'entrades per a la penúltima última cursa de braus a la Monumental. Aquesta ha estat l'única opció per als aficionats que s'havien quedat sense entrada per veure en directe l'actuació de Morante de la Puebla, El Juli o José Mari Manzanares, que aquest dissabte toregen per última vegada en aquesta plaça.

Diumenge serà el torn de José Tomás, Juan Mora i el català Serafín Marín, que lidiarà amb l'últim toro a Catalunya. El Parlament va aprovar prohibir els toros a partir del 2012 amb una ajustada votació que es va decantar per 13 vots. ERC i ICV-EUiA hi va votar a favor i PP i C's en contra. Tres diputats del PSC i 32 de CiU van decantar la balança.

stats