Societat
Societat 18/07/2011

La mosca negra colonitza les Terres de l'Ebre

L'insecte s'instal·la sense problemes en totes les zones properes al riu Ebre. Els ajuntaments de la zona demanen més actuació per frenar la plaga

Marcos Freijo
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Després de sis anys, la mosca negra ja ha fet seves totes les Terres de l'Ebre, uns 80 quilòmetres del tram fluvial des de l'interior fins la desembocadura. Així ho ha volgut remarcar el director tècnic del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià, el CODE, Raül Escosa. En una reunió entre la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, els tècnics del CODE i els presidents del consells comarcals, s'ha decidit recuperar una comissió de treball per a realitzar un seguiment dels tractaments contra la mosca. A més, després de la gran quantitat de queixes per part dels consistoris de la zona, es realitzarà un pla de treball que actuï, a més de contra les larves, contra les mosques adultes.

Quant als protocols a seguir, el primer que es prioritzarà seran les persones ja que no s'utilitzarà cap tipus de tractament que sigui nociu per a la gent gran, segons el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. Un dels objectius del protocol serà conèixer el tipus de producte que es pot utilitzar per a eradicar l'insecte, així com els llocs d'actuació. Segons el president del CODE, Antoni Montagut, no solament hi ha problemes a les piscines, sinó també als camps de conreu i a les hortes.

En aquest sentit, el delegat del Govern està intentant obtenir la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, i la Unió Europea. Actualment, el Govern destina uns 500.000 euros contra la lluita de la mosca negra, 300.000 euros a l'Ebre i 200.000 al Segre.

stats