CORRUPCIÓ ALS COSSOS POLICIALS
Societat 09/12/2010

El dia que un mosso d'esquadra va exigir una PlayStation a un narcotraficant

Els informes d'Afers Interns dels Mossos assenyalen tres agents del seu cos i alguns altres policies. Un subinspector hi apareix reclamant diners i regals a traficants

Redacció
3 min
Un fragment del sumari en què la DAI explica les activitats del subinspector detingut.

BarcelonaInformació policial útil per evitar ser enxampats i poder continuar fent la seva. Aquest era l'objectiu d'un grup de narcotraficants que tenia relació amb agents de diversos cossos, segons el sumari dirigit pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquim Aguirre.

Del cas se'n va veure la punta de l'iceberg a l'octubre, quan van ser detinguts tres agents dels Mossos: un subinspector de Vilanova i la Geltrú, un caporal i un agent de Sant Cugat. El subinspector és a la presó i els altres dos estan en llibertat provisional. En la mateixa operació es va detenir una desena de traficants. Fins ara no es coneixien els detalls de l'afer.

El jutge va encarregar investigacions a les divisions d'Afers Interns dels Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, ja que els narcos semblava que tenien contactes a tot arreu. Alguns dels investigats també són agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

D'aquestes tres investigacions, ordenades arran d'una operació tèrbola de la Guàrdia Civil, la més dura ha estat la dels Mossos, que ja va portar a les tres detencions conegudes. La investigació continua oberta, però la setmana passada es va aixecar el secret de sumari, almenys sobre les actuacions fetes fins ara.

L'ARA ha tingut accés a aquesta documentació i aquest dijous publica, a l'edició impresa -vegeu el quiosc digital-, detalls sobre el cas: amb noms i cognoms. També el setmanari La Directa explica l'afer. Un dels protagonistes de la investigació d'Afers Interns dels Mossos és el subinspector de Vilanova i la Geltrú Josep Ranea, que hi apareix reclamant una PlayStation i altres obsequis a un traficant.

stats