SOCIETAT
Societat 18/10/2011

Demanen tres anys de presó per a un mosso que va atropellar un motorista

El judici s'ha suspès aquest dimarts i continuarà el 25 d'octubre. El mosso, que arribava tard a un judici, es va saltar un semàfor en vermell sense posar l'alarma i va topar amb el motorista, que va morir poc després

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl judici contra un agent dels Mossos d'Esquadra que va atropellar a un motorista s'ha suspès aquest dimarts perquè el jutge pugui deliberar sobre unes qüestions formals.

Segons el fiscal, que demana tres anys de presó per l'agent, el 18 de març de 2009, l'acusat, que havia de testificar en un judici, en veure que arribava tard va decidir accionar els llums del cotxe policial però, como no estava de servei d'urgència, no va poder activar l'alarma. En arribar al creuament entre els carrers Roc Boronat i Tànger de Barcelona, es va saltar un semàfor en vermell, "desobeint les més mínimes normes de cura". En aquell moment circulava un motorista, que va ser atropellat per l'agent. El conductor de la moto, de 25 anys i pare d'una nena de sis, va morir poques hores després.

Tant el fiscal com les dues acusacions particulars –que representen la mare, la parella i la filla de la víctima– consideren que el mosso és culpable d'un delicte d'homicidi per imprudència greu. Les acusacions particulars demanen quatre anys de presó, sis anys de retirada de carnet i sis anys d'inhabilitació pel càrrec, a més d'una indemnització total de 172.800 euros per la mare, parella i filla del motorista.

La defensa de l'agent ha demanat la nul·litat i assegura que, quan al principi de la instrucció el jutge va considerar que no era un delicte sinó una falta, la Fiscalia –que segons ell era la única part personada en aquell moment–, no va recórrer. El jutge ha demanat temps per deliberar i el judici començarà el dia 25 d'octubre.

stats