SOCIETAT
Societat 02/03/2012

Els Mossos deixen de marge fins dissabte al vespre per desallotjar el rectorat de la UB

Els estudiants s'han compromès a abandonar demà l'edifici. El cap de la policia confirma a Catalunya Ràdio que si no compleixen hauran d'utilitzar la força. Els Mossos estan revisant les imatges dels aldarulls de dimecres per detenir més joves

Ara
2 min

BarcelonaLa Universitat de Barcelona i els Mossos d'Esquadra han donat un dia de marge als estudiants que ocupen l'edifici central de la universitat perquè l'abandonin. Aquesta nit un grup de joves hi ha tornat a dormir. Avui es compleix el tercer dia d'ocupació. Ahir a la nit van decidir en assemblea abandonar la seu dissabte, un pacte per evitar el desallotjament forçat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director general de la Policia, Manel Prat, ha confirmat que està en contacte amb el rectorat i que esperaran a veure si els estudiants compleixen la promesa. Si no és així, a partir d'aquest dissabte al vespre els Mossos desallotjaran la seu central. "Estem negociant amb els estudiants i esperem que les converses evolucionin bé abans de decidir què fem. Ens hem posat al servei del rectorat", ha dit Prat. La direcció de la UB va demanar ahir ajuda als Mossos perquè desallotgin els manifestants. "Farem tots els possibles, fins al límit, per buscar una alternativa al desallotjament", ha deixat clar.

El cap dels Mossos també ha confirmat que hi podria haver més detencions arran dels aldarulls de dimecres després de la manifestació universitària al centre de Barcelona. La Unitat Central d'Informació en Ordre Públic està revisant les imatges per identificar els autors dels desperfectes. Amb tot, Prat ha dit que treballaran amb calma: "No em vull posar pressa. Volem fer-ho bé". "Val més tenir-los identificats, com ja vam fer amb el setge al Parlament; el temps no és un factor que ens jugui en contra", ha conclòs. El balanç provisional de les destrosses de dimecres en el mobiliari urbà és de 18.000 euros.

Manel Prat ha tornat a valorar positivament que el jutge hagi arxivat la causa per les càrregues policials a la plaça de Catalunya en el desallotjament dels 'indignats'.

stats