SOCIETAT
Societat 08/04/2013

Els dos mossos imputats pel cas Quintana continuen negant que es disparessin pilotes de goma

El sotsinspector i l'escopeter de la furgoneta Dragó 40 han declarat davant el jutge i han descartat també qualsevol error humà. Han explicat que només es van disparar dues salves

Laura Díaz-roig
1 min
L'advocada d'Ester Quintana, Laia Serra

BarcelonaEls dos agents dels Mossos d'Esquadra imputats en el cas Ester Quintana han negat aquest dilluns que el dia de la vaga general del 14 de novembre, quan la dona va perdre l'ull esquerre, es disparessin pilotes de goma.

Els dos únics imputats, el subinspector que estava al càrrec de la unitat que formava la furgoneta Dragó 40 i l'escopeter del mateix equip, que és l'encarregat de disparar les pilotes de goma, han declarat durant unes dues hores i han explicat al jutge que es van disparar dues salves per dispersar els aldarulls que, segons ells, hi havia en aquells moments a la zona de Gran Via amb el passeig de Gràcia.

Han negat també la possibilitat d'un error humà −l'arma que dispara les salves és la mateixa que dispara les pilotes de goma−, segons han explicat fonts judicials.

L'advocada de Quintana, Laia Serra, ha destacat a la sortida dels jutjats que de les declaracions de tots els agents −els dos imputats i els altres quatre que ja van declarar com a testimonis− se'n desprenen múltiples contradiccions, tot i que no ha volgut concretar. Pel nivell de detall de les preguntes, segons la lletrada, els mossos s'haurien contradit en temes de "cronologia i de context", i també d'ordres i tasques.

Serra ha explicat que, segons les declaracions dels mossos, cap superior els ha demanat mai explicacions ni els ha preguntat què va passar exactament aquell dia.

stats