Societat 23/01/2012

Els lladres aprofiten els enterraments per robar als cotxes aparcats

El bisbat de Girona demana als rectors que protegeixin les relíquies. Ja hi ha parròquies amb alarma i càmeres de seguretat. Els Mossos han engegat un operatiu especial

Acn
2 min

Cornellà del TerriEls Mossos d'Esquadra han intensificat els patrullatges durant els enterraments per prevenir robatoris a les esglésies gironines. Sobretot als pobles, durant aquestes cerimònies hi ha molts cotxes aparcats al voltant de les parròquies i els lladres aprofiten la missa per robar objectes que hi ha als vehicles.

Els mossens informen els agents i des de les comissaries es coordinen patrulles. El bisbat també recomana protegir les relíquies amb vitrines o reixes i, de fet, ja hi ha esglésies que tenen alarmes o fins i tot càmeres de seguretat.

Tot i que el botí que se'n puguin endur no sigui abundant, les esglésies tampoc se salven de rebre la visita dels lladres, que aprofiten la celebració de les misses per barrejar-se entre els fidels i robar-los la cartera quan van a combregar o mentre escolten el sermó i no tenen els ulls fixats en les pertinences que han deixat damunt del banc.

Per prevenir aquests tipus de robatoris, els Mossos d'Esquadra recomanen als fidels que vigilin sempre les seves pertinences quan assisteixin a missa –sobretot, les bosses de mà, en el cas de les dones grans. A més, també demanen als mossens que buidin la caixa de les almoines després de cada ofici.

En els darrers mesos, a més, els agents també han reforçat el patrullatge a l'exterior de les esglésies gironines durant la celebració d'enterraments. Sobretot al voltant de les parròquies de poble i les ermites. I és que s'han detectat lladres que, aprofitant que durant l'estona que dura la missa hi ha molts cotxes d'assistents a l'ofici aparcats pel voltant, es dediquen a forçar panys i rebentar els vidres dels vehicles per robar-ne el que puguin de l'interior.

Mesures de seguretat

A més de demanar que es preservin les peces de valor amb reixes o vitrines, el bisbat de Girona també demana als mossens i rectors que tanquin les esglésies i ermites per evitar robatoris.

De fet, ja hi ha capellans que han optat per instal·lar alarmes als temples o càmeres de seguretat. De totes maneres, des del bisbat de Girona s'és molt zelós a l'hora de comunicar quines esglésies i ermites disposen d'aquests dispositius, precisament per garantir-ne la seguretat.

El patrullatge que porten a terme els agents i les recomanacions de seguretat han servit per reduir els robatoris en esglésies durant el darrer any. Al llarg del 2011, aquest tipus específic de delicte va baixar al voltant d'un 12%, segons dades dels Mossos d'Esquadra.

stats