SOCIETAT
Societat 09/08/2011

Una motxilla que s'ancora a la sorra per evitar els robatoris a la platja

La bossa és rígida, impermeable i no s'escalfa. Un cop tancada i enterrada, cal una clau per obrir-la i separar-la de la sorra

Acn
1 min

BarcelonaPrendre un bany a la platja sense preocupar-se per les pertinences pot deixar de ser un luxe. La motxilla bay-watch permet guardar els objectes de valor i després es pot enterrar fora de l'abast dels lladres gràcies a un sistema d'ancoratge a la mateixa sorra. La bossa, de polietilè, és rígida, impermeable, no s'escalfa i està tractada amb protecció solar perquè no perdi el color. El disseny de l'objecte té forma de pala per tal de facilitar-ne l'enterrament a la sorra. Un enginyós sistema d'ancoratge intern, que només es desbloqueja en obrir la motxilla amb una clau, dissuadeix els possibles lladres que haurien de fer una força de 20 quilos per treure-la de la sorra.

La idea va sorgir mentre el publicista i relacions públiques Rafael Gallego, un home de 55 anys, estava estirat a la platja. El prototip compta amb deu unitats i s'exposa al Museu d'Idees i Invents de Barcelona (MIBA) a l'espera de trobar finançament per garantir-ne una producció suficient per arribar al públic. El preu estimat és d'uns 50 euros i s'ha previst personalitzar cada motxilla segons els gustos del client.

stats