Societat 15/06/2012

Els municipis, contra la retallada en llars d'infants

Ara
2 min

BARCELONA.La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) va demanar ahir una trobada "urgent" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per exigir que compleixi el "compromís" del Govern pel que fa a l'aportació a les escoles bressol municipals. Després d'una reunió amb 200 alcaldes i regidors de Catalunya, el president de la federació, Manuel Bustos, va rebutjar la subvenció de 875 euros per nen i curs a les llars d'infants, perquè considera que és "injusta" i "no compleix els compromisos" del departament d'Ensenyament d'abonar com a mínim 1.000 euros.

Bustos va assegurar que confia que Mas els rebi en un màxim de quinze dies perquè la situació és "dramàtica". "L'administració catalana no entén que els consistoris no poden seguir assumint costos que no els pertoquen", va destacar.

Bustos es va queixar de la diferència de tracte que el Govern dóna a les escoles bressol de la seva titularitat i les municipals. Va recordar que, segons un estudi de la Generalitat, el cost d'una plaça a la quarantena d'escoles bressol de la seva titularitat és de 7.100 euros i les famílies n'aporten el 15%, mentre que el cost mitjà de la plaça d'una llar municipal (segons un estudi de la Diputació de Barcelona del 2010) és de 5.485 euros. "Mentre que el Govern està aportant més de sis mil euros a les de la seva titularitat, proposa aportar-ne 875 a les municipals. És clarament injust", va lamentar. Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, presentarà avui al Parlament 50.000 signatures contra la retallada en llars d'infants.

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) també es va reunir ahir per valorar la retallada en l'aportació de la Generalitat (que baixa per tercer cop des dels 1.800 euros per plaça de fa dos anys) i va instar el govern espanyol a dotar d'una partida pressupostària l'educació de 0 a 3 anys, per destinar-la a beques.

Per al curs que ve, la conselleria volia fixar aportacions diferents segons el nivell de renda de cada municipi, però la FMC i l'ACM van demanar que la subvenció seguís sent universal, va explicar ahir la consellera Irene Rigau.

stats