Societat 07/02/2012

Roben ullals de marfil, diamants i or, valorats en un milió d'euros, del Museu del Mamut de Barcelona

Els lladres van desactivar les alarmes, van evitar el sistema de videovigilància i se'n van endur 20 ullals d'uns 50 quilos cadascun, de 10.000 anys d'antiguitat

Efe
2 min
Museu del Mamut de Barcelona / EFE

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El Museu del Mamut de Barcelona ha denunciat aquest dimarts davant dels Mossos d'Esquadra el robatori de diversos objectes del museu, principalment ullals de marfil, diamants i or, valorats en més d'un milió d'euros, segons ha informat Joan Surrallés, responsable de relacions externes del centre.

Els fets, que van ocórrer la matinada de dissabte a diumenge, segons Surrallés, van ser causats per uns lladres que van aconseguir desactivar les alarmes del museu i el sistema de videovigilància per accedir a l'interior.

Els lladres, que van forçar la porta d'entrada del museu, van inutilitzar les alarmes i van evitar el sistema de vigilància privada. A més, és possible que hagin utilitzat un camió per transportar els 20 ullals, d'uns 50 quilos cadascun i uns 10.000 anys d'antiguitat. Un botí està valorat en més d'un milió d'euros.

El Museu del Mamut està situat al número 1 del carrer Montcada, prop del Museu Picasso, i és propietat d'una família russa que va decidir obrir-lo a la capital catalana fa dos anys.

Al museu s'exhibeixen espines de peixos prehistòrics de Sibèria, esquelets de mamuts reals i d'altres animals, com l'ós de les cavernes, rinoceronts o reproduccions científiques del tigre de dents de sabre.

El valor del botí

El marfil es cotitza al mercat a més de mil euros el quilo, cosa que fa pujar molt la pèrdua econòmica que suposa el robatori. A més, els lladres, que podrien haver actuat per encàrrec, també s'han emportat figures fetes de marfil, jocs d'escacs i un llapis de memòria també de marfil. A banda d'aquest material, també s'han endut una figura d'un gat fet d'or i diamants.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat el robatori i s'han limitat a informar que s'estan investigant els fets.

stats