ARA ENS EN SORTIM
Societat 09/09/2012

La música traspassa fronteres

Una seixantena de persones de 23 nacionalitats diferents formen la Barcelona Coral Àsia, un exemple d'integració a través de la música que ha trencat barreres

Trinitat Gilbert
1 min

BarcelonaBUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

La música "és un llenguatge universal, perquè es mou en l'esfera dels sentiments", assegura el professor de cant coral Carles Comalada. Això explica perquè tant ell com Gaëlle Patin Laloy, cap de les comunitats asiàtiques de Casa Àsia de Barcelona, han aconseguit engrescar 60 persones de 23 nacionalitats diferents perquè cada dilluns assagin una hora junts.

Són la Barcelona Coral Àsia. "Havíem impulsat anteriorment altres iniciatives amb el mateix objectiu, la cohesió i integració de la comunitat asiàtica, però no ens n'havíem sortit tan bé com amb la del cant coral", explica Gaëlle Patin.

Quan se'ls va ocórrer la idea la primavera passada van rebre una resposta massiva. Un centenar de persones s'hi van apuntar i es va fer una prova de selecció. Ara el grup està format. La majoria són asiàtics -però també hi ha americans i europeus-, d'entre 18 i 45 anys. "Trobar el professor també va ser una sort", diu la Gaëlle, perquè Carles Comalada parla xinès i és llicenciat en estudis de l'Àsia Oriental. Un perfil que s'adiu al projecte com anell al dit.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats