SOCIETAT
Societat 02/09/2011

Els musulmans de Torroella, disposats a "retocar" el projecte per poder construir la mesquita

El secretari de la comunitat musulmana, Rafik Bendali, admet que estan "decebuts" perquè s'ha aprovat revocar la llicència d'obres, però assegura que negociaran per arribar a un acord

Acn
1 min
El secretari de la comunitat musulmana de Torroella, Rafik Bendali, en primer terme / ACN

Torroella de MontgríLa comunitat musulmana de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, està disposada a "retocar" el projecte per poder construir la mesquita que tenen prevista al polígon industrial del municipi. Després que el ple municipal d'aquest dijous hagi donat llum verda a l'expedient que ha d'acabar amb la revocació de la llicència d'obres, el secretari de la comunitat, Rafik Bendali, ha afirmat que obriran una negociació amb l'equip de govern per aconseguir tots els permisos que calen per tirar endavant les obres com més aviat millor. Bendali ha admès que estan "decebuts" i diu que no volen renunciar al 100% a l'estètica de l'edifici tot i que no s'oposen a "retocar-ne" el que calgui per arribar a un acord. Bendali ha lamentat que fa vuit anys que intenten trobar un emplaçament per a la mesquita i que, de nou, el procés es torna a alentir. Tot i això, ha assegurat que si s'han comès errors en la tramitació i cal fer algun canvi, estan disposats a negociar-hi.



Un dels aspectes més polèmics del projecte és l'estètica àrab de la mesquita, que, segons l'equip de govern, no casa amb la història del poble ni amb l'aspecte arquitectònic. Bendali ha assegurat que estan disposats a "retocar" el projecte, però no a renunciar a tots els aspectes constructius. El secretari ha recordat, a més, que la proposta ha de ser vista amb bons ulls per consistori, per la taula de convivència i també per la comunitat musulmana. Bendali ha assegurat que, per ara, descarten la via judicial i volen arribar a acords fruit de la negociació. "Som de Torroella, ens estimem el poble i volem bona convivència", ha explicat.

stats