SUCCESSOS
Societat 17/08/2011

Investiguen la mort d'un nadó que la família atribueix a la falta de metge durant el part

El nadó va morir a l'hospital de Calella durant una cesària que se li va practicar a la mare després d'hores d'intentar debades un part vaginal

Efe
2 min

BarcelonaEl nadó va morir fa uns dies durant una cesària que se li va practicar a la mare després d'hores d'intentar debades un part vaginal, malgrat que els metges que van seguir l'embaràs ja havien advertit que el nadó presentava creixement excessiu i hauria de néixer per cesària.

Segons fonts del Departament de Salut, encara s'està a l'espera del resultat de la investigació que ha de determinar les causes de la mort del nadó, que la conselleria insisteix a desvincular de les retallades de personal en la sanitat pública catalana perquè, assegura, l'àrea de maternitat de l'Hospital de Calella no s'ha vist afectada per aquestes restriccions.

Per contra, la família del nadó, que ha fet arribar el seu cas a la premsa a través de l'associació del Defensor del Pacient, atribueix la mort del nadó a la falta de personal que va assistir el part a l'hospital i a les hores que es va trigar en practicar la cesària a la gestant.

Segons la seva versió, per assistir al part només van quedar a la nit una llevadora i una ajudant que, a més, havien d'encarregar-se d'una altra gestant que estava a punt de donar a llum.

La família de la nena morta assegura que les professionals es van resistir durant hores a practicar la cesària a la partera, malgrat que els metges que li havien fet el seguiment de l'embaràs la van advertir que no podria tenir un part vaginal perquè la nadó tenia macrosomia o creixement excessiu.

De la seva banda, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, d'on depèn l'hospital de Calella, ha emès un concís comunicat en el qual es limita a assegurar que la partera va ser atesa per l'equip de guàrdia obstètrica i se li va haver de practicar una cesària urgent.

En aquella cesària es va obtenir un nadó que no va respondre a les maniobres de reanimació, afegeix el comunicat de l'hospital de Calella, que ressalta que està investigant els fets i que ha posat a disposició de la família tota la documentació sobre la història clínica del part.

stats