CAS PALMA ARENA
Societat 27/02/2012

Les 12 negacions d'Iñaki Urdangarin

Els 43 folis de la transcripció de la declaració del duc de Palma són plens de negacions. Malgrat l'exhaustiu interrogatori del jutge José Castro, és difícil extreure'n conclusions clares

Laura Díaz-roig/ Enric B. Abelló
2 min
EL RICTUS DEL DUC  Iñaki Urdangarin, amb posat tens, just al costat d'un cartell on s'expliquen els drets que tenen els ciutadans davant la justícia.

Barcelona / PalmaLa declaració davant el jutge d'Iñaki Urdangarin és plena de negacions i inconcrecions. Més de 23 hores d'exhaustiu interrogatori, en el qual el duc de Palma es va exculpar de tot i va assenyalar altres dels imputats.

  • 1. Preguntat sobre la xarxa d'empreses de la trama, una a una: "És de Diego Torres. Mai he tingut cap vincle amb aquesta societat". "No he fet negocis amb aquesta empresa". "És la primera vegada que sento parlar d'aquesta empresa".
  • 2. Sobre la facturació tant de les empreses de la trama com de l'Instituto Nóos: "No estava al corrent de les facturacions perquè existia un servei comptable que s'encarregava d'aquestes qüestions". "No recordo si hi ha hagut facturacions entre aquesta societat (Virtual Estratègies) i les altres societats en les quals tinc participació o representació".
  • 3. ¿Per què Torres va constituir diverses societats amb el mateix objecte? "Ho ignoro".
  • 4. Interrogat sobre Global Corporate, una de les empreses de la nova línia d'investigació: "Es tracta d'una societat a la qual Aizoon va prestar un servei però no en recordo més".
  • 5. Sobre els comptes a l'estranger: "No sé res d'uns comptes oberts a Luxemburg".
  • 6. Sobre l'elaboració dels pressupostos dels convenis entre l'Instituto Nóos i el govern de les Illes Balears. "Mai vaig parlar de pressupostos amb Matas i Ballester sobre els convenis de Balears". "No sé de què m'està parlant. Haurà de preguntar-ho a Juan Pablo Molinero (excol·laborador d'Urdangarin)".
  • 7. ¿Per què es van fixar 900.000 euros de cànon per l'Instituto Nóos per cada fòrum València Summit? "Mai vaig veure el pressupost que es va presentar".
  • 8. Sobre les factures presumptament falses presentades a la Generalitat Valenciana i que aquesta va rebutjar perquè no concretaven els actes: "Ja no era a Nóos, no en puc dir res".
  • 9. Quants pressupostos es van entregar pel conveni amb Balears? "Ho desconec. Era una funció que s'havia delegat a Torres, tal com figura en el manual de funcionament de l'Instituto."
  • 10. ¿Per què els convenis per crear els fòrums de Balears reprodueixen exactament paràgrafs íntegres dels de València? ¿Van presentar el mateix model? "No em vaig encarregar de redactar els convenis".
  • 11. Marcos Tejeiro, comptable de Nóos, assegura que l'encàrrec de muntar empreses a l'estranger venia tant de Torres com d'Urdangarin. "Menteix".
  • 12. ¿Per què després de sortir suposadament de Nóos seguia conservant la signatura autoritzada en els comptes? "Ho he sabut avui. No la vaig utilitzar".
stats