Societat 31/01/2011

Enfarinada a la Catalunya Central

Durant les últimes hores la neu ha baixat fins als 400 metres a la Selva i a Osona

1 min
Al Ripollès hi ha gruixos de més de 10 centímetres. Foto:ACN

La setmana ha començat amb moltes teulades i cotxes blancs a la Catalunya Central, els ruixats de la nit han deixat neu a cotes baixes: s’han acumulat per exemple 4 cm a Collsuspina, 4 a Espinelves o 3 a Sant Hilari Sacalm, i la neu ha obligat fins i tot a tallar la carretera GI-541 al seu pas per aquesta última població. En general la cota s’ha mantingut a l’entorn dels 600-700 metres però en algun cas ha baixat gairebé fins als 400 i així diversos cotxes i teulades també han quedat blancs en indrets com Vic o Roda de Ter. Al Pirineu i Prepirineu també hi ha continuat nevant i a alguns pobles del Ripollès, del nord del Berguedà o del nord del Solsonès hi ha acumulats més de 10 centímetres.

Meteocat manté vigent un avís de situació de risc per neu fins al migdia a diverses comarques prelitorals, però en general la situació anirà millorant i els ruixats seran cada cop més espaiats.

El dia ha començat amb xàfecs irregulars a moltes comarques costaneres i prelitorals però avui serà molt probablement l’únic dia de la setmana que farà falta el paraigua. La setmana es preveu en general molt tranquil·la, amb temperatures més suaus i cel clar la majoria de dies.

stats