Societat 01/02/2012

Una desena de municipis i consells comarcals ja han activat el pla d'emergència per neu

La previsió és que la cota de neu vagi baixant durant la tarda i el vespre d'avui per situar-se al voltant dels 200 metres

Ara
2 min

BarcelonaEl comitè tècnic de seguiment del pla Neucat (que està en fase d’alerta des d’aquest matí) s’ha reunit al llarg d'una hora aquest migdia per posar en comú les darreres informacions sobre l'onada de fred i la previsió de nevades. Fins ara, hi ha una desena de municipis i consells comarcals amb el pla d'alerta per neu o onada de fred activat. Es tracta de Cardona, Sant Quirze del Vallès, Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Lliçà d’Amunt, Cardedeu, Sabadell, Castellar del Vallès, el Consell Comarcal del Ripollès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Segueix en prealerta el pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat i hi ha un avís per mala mar a la costa de Girona que s'ha ampliat a la tarda al Barcelonès i el Maresme. La previsió indica que la cota de neu anirà baixant progressivament durant el dia d'avui fins a arribar als 200 metres. Durant aquesta tarda, el Vallès Oriental serà la comarca amb més risc de nevades i, de cara al vespre, s'incrementarà l'amenaça de neu al Vallès Occidental.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha intensificat en les últimes hores l’operatiu de prevenció a la xarxa viària davant l’onada de fred, que consisteix fonamentalment en l’estesa de sal per evitar que es formin plaques de gel. La Generalitat té disponibles 119 màquines i 95 dipòsits de sal distribuïts per tot el territori per a aquest tipus de treballs a les carreteres de la seva titularitat. Segons informa el Servei Català del Trànsit, a hores d’ara és obligatori l'ús de cadenes a la C-142b de Baqueira-Beret, a l’accés al pla de Beret, i a la C-28 de Baqueira-Beret, a Casa Sastrada.

stats