SOCIETAT
Societat 02/02/2012

La nevada deixa sense escola 262.000 alumnes

El Govern decideix aquesta tarda si aquest divendres hi ha classes o no. Avui s'han tancat 863 centres. El Vallès Occidental és la zona més afectada

Agències
2 min
Pares recollint els fills a una escola de Manlleu / PERE TORDERA

Barcelona261.952 alumnes de tot Catalunya s'han vist afectats pel mal temps i la neu que ha caigut en les últimes hores. En total s'han tancat 863 centres escolars, segons les darreres dades del departament d'Ensenyament.

A més, els consells comarcals de Catalunya han optat per suspendre unes setanta rutes escolars en autocar, i això ha fet que els alumnes no hagin pogut assistir a classe.

El Vallès Occidental és on més centres s'han tancat, amb 491 i 144.430 alumnes afectats, seguit de les comarques gironines, amb 132 centres i 48.829 alumnes, i les de la Catalunya Central, amb 117 centres i 38.543. Les xifres a Tarragona han estat de 48 centres i 1.815 alumnes i al Maresme i el Vallès Oriental 25 centres i 8.702 alumnes.

A Barcelona, gairebé 20.000 alumnes han vist com se suspenien les seves classes al llarg del matí o ni tan sols podien iniciar-les. Els centres afectats de Barcelona són els que estan situats a la zona alta de la ciutat.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha aconsellat a les direccions d'un centenar d'escoles situades en les àrees més pròximes a Collserola que finalitzessin de forma esglaonada les seves activitats al migdia, en prevenció de possibles afectacions viàries per la neu o el gel.

Molts pares han rebut amb sorpresa les trucades o missatges en els quals se'ls informava de l'alerta de recollir els seus fills abans de l'hora habitual de sortida perquè, tot i l'intens fred, a molts barris de Barcelona no ha agafat la neu.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha optat per desallotjar el campus de forma preventiva a mig matí i l'activitat ha quedat totalment suspesa, fins i tot a nivell reivindicatiu, ja que una tancada prevista al rectorat d'aquest centre en contra de les retallades també s'ha ajornat.

Els campus de Mundet, a la zona alta de Barcelona, i Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, tots dos de la Universitat de Barcelona, també han sigut tancats a primeres hores de la tarda pel mal temps, i la Universitat Politècnica de Catalunya també ho ha fet cap a les 14.00 hores.

A l'espera de demà

Des de les sis, es reuneix el gabinet de crisi a la conselleria d'Interior. S'ha de decidir si aquest divendres hi ha classes o no. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha avançat que "és molt probable que tanquin", ja que, segons les previsions, no nevarà, però hi haurà moltes gelades. Ja s'han suspès totes les activitats extraescolars que impliquin sortir dels recintes.

stats