SOCIETAT
Societat 31/01/2012

Protecció Civil demana precaució pel risc de nevades i fred intens

Ha activat en fase de prealerta els plans Procicat i Neucat

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern comença a preparar-se per l'onada de fred que està arribant a Catalunya. Protecció Civil ha activat la prealerta dels plans Procicat i Neucat. El primer s'activa pel fred i el segon pel risc de nevades.

Segons la previsió del temps, el risc de nevades a cotes baixes se centrarà a la nit de dimecres a dijous i, sobretot, a les comarques de la meitat est. Alguns models apunten que dijous al matí les precipitacions continuarien a l'entorn de Barcelona i, per tant, àmbits de la costa central podrien tenir fins al migdia precipitacions en forma de neu gairebé fins a la línia de costa. Tot fa pensar que el cap de setmana les temperatures registraran valors tan baixos com el febrer del 2005 o com el gener del 1985, amb forta tramuntana.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que es preveu una entrada d'aire molt fred a partir de dimecres que tindrà com a conseqüència una baixada molt important de la temperatura, que entre divendres i dissabte assolirà els seus valors més baixos del que va d'hivern. Les glaçades seran generalitzades, i seran fortes al Pirineu, moderades a la resta de l'interior del país, i febles al litoral.

Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per neu.

Si voleu saber si demà nevarà allà on sou, a www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats